събота, 4 май 2024 г.

„Ман Юнайтед“ с най-слаб старт в Англия от 2013 г.

Феновете на „Манчестър Юнайтед“ с право останаха недоволни от представянето на отбора си срещу „Арсенал“, но резултатът отразява реално лошия старт на сезона на тима във Висшата лига.

„Артилеристите“ надвиха „червените дяволи“ с минималното 1:0 на „Олд Трафорд“ и оставиха отбора на Оле Гунар Солскяер на 15-ата позиция в лигата със седем точки след шест двубоя.

Всъщност, тези седем точки, които „Юнайтед“ има в актива си, са най-слабият им резултат на този етап от първенството откакто Дейвид Мойс бе начело на 20-кратните шампиони в началото на сезон 2013/2014. Тогава тимът отново имаше същия актив, а в края на кампанията завърши на седмата позиция в Премиър лийг.

„Това е футболът. Има възходи и спадове. Не показахме добро лице, особено през първата част. Трябва да коригираме това, защото знаем, че тези момчета могат да бъдат много добри. Знаехме, че това е големият мач за нас през тази седмица. Въпреки това не успяхме да се представим достатъчно добре през първата част. През второто полувреме играхме по-добре. В нито един момент не изглеждаше, че се защитаваме прекалено, но когато трябваше да го правим, бяхме бавни и така получихме дузпата. Белерин излизаше извън наказателното поле, но нямаше нужда от този шпагат. Контактът не беше особен, но вероятно това е дузпа. Други хора трябва да преценяват дали прогресираме. Продължаваме да работим. Следващият ни шанс е в събота срещу „Евертън“, заяви Солскяер.

На другия полюс бе настроението в лагера на „Арсенал“. „Много се радвам, защото играхме смело. Можехме да поведем още преди почивката, когато имахме две чисти положения. След гола, беше ясно, че ще ни поставят под натиск и трябва да се справим. Абсолютно всички момчета бяха на висота“, сподели Артета.

„Сухата“ серия на Обамеянг? Тя вече е в миналото. Всеки нападател има нужда от голове. Обамеянг вкара и сега ще придобие повече увереност“, сигурен е испанският специалист.

„Най-важното беше да накарам футболистите да си повярват и да действат като истиснки отбор. Съперникът заложи на сложна схема с четирима халфове, от които двама постоянно притискаха защитата ни. Ние обаче не се огънахме“, коментира Артета.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html