вторник, 23 април 2024 г.

Австралиец дели Гришо от финал в Белгия

Ясен е съперникът на Григор Димитров за полуфиналите не тенис турнира в Антверпен, Белгия. Бившият №3 в света ще се изправи срещу 21-годишният австралиец Алекс де Минор надигра американеца Маркос Гирон с 6:3, 6:0.

Гришо и Де Минор са се срещали само веднъж до момента. Това се случи на осминафиналите на US Open миналата година, когато българинът спечели със 7:5, 6:3, 6:4.

Димитров стигна до тази фаза на надпреварата, след като преодоля трудно Пабло Андухар в първия си мач, а след това се класира на полуфинал без игра, тъй като Милош Раонич се отказа поради травма. Що се отнася до Де Минор, той вече записа три победи – освен Гирон, победи още Ришар Гаске и Фелисиано Лопес.

Полуфиналът между двамата трябва да започне не преди 18:30 ч. българско време в събота и ще се играе без публика заради решението на местните здравни власти, продиктувано от нарастващия брой случаи на коронавирус в Белгия. Двубоят е трети в програмата на централния корт. Мачовете там започват с двубой на двойки в 14:30 ч. наше време и продължават със срещата Даниел Еван – Юго Умбер. Веднага след това идва ред на Григор, който е четвърти поставен в надпреварата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html