сряда, 1 май 2024 г.

Днес е празникът на авиацията и българските ВВС

Президентът Румен Радев ще участва в честванията на Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили, които ще отбележат 108-ата годишнина от създаването си.

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния караул пред Паметника на българския летец до сградата на Народното събрание. На същото място с поднасяне на венци и цветя, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще почетат паметта на летците, загинали във военно и в мирно време.

108-ата годишнина от създаването си ще отбележат Военновъздушните ни сили. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще почетат паметта на летците, загинали във военно и в мирно време, с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на летеца пред Народното събрание.

Венци и цветя ще бъдат поднесени в Алеята на летците в Централните софийски гробища и пред Паметника на загиналите летци в кв. „Иван Вазов“ в София.

Командирът на ВВС ген. Димитър Петров ще награди заслужили служители на военната авиация. За празника отворен ще бъде и Музеят на авиацията в Крумово.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html