Начало СПОРТ Младежите изпуснаха златен шанс за Евро 2021

Младежите изпуснаха златен шанс за Евро 2021

Младежкият национален отбор се отдалечи от историческо класиране на Европейско първенство. Тимът на Александър Димитров направи 1:1 като гост на Полша. Така България остана на трета позиция в групата с 15 точки. С две повече имат именно поляците. Само чудо може да ни помогне да ги изместим от втората позиция в последния кръг, когато приемаме Естония, а те играят у дома с последния – Латвия. Дори и това да се случи, пак не е сигурно, че ще се класираме, защото на финалите отиват само пет от подгласниците в деветте групи.

България U21 поведе в резултата и направи силен мач. В края на първото полувреме Здравко Димитров се разходи из защитата на домакините и с отличен удар откри – 1:0. Това стана в 41-ата минута. Димитров влезе като смяна в началото на двубоя на мястото на контузилия се Георги Русев.

След почивката българите продължиха да играят добре, да атакуват и да държат съперника далеч от вратата на Даниел Наумов. В 66-ата минута обаче Бартош Бида изравни след изпълнение на ъглов удар.

До края на двубоя нашите опитаха, но не успяха да стигнат до втори гол.