Начало БЪЛГАРИЯ Кейт Уинслет прави филм за Ружа Игнатова

Кейт Уинслет прави филм за Ружа Игнатова

Кейт Уинслет

Носителката на „Оскар“ Кейт Уинслет работи по филм за българката Ружа Игнатова, която стои зад измамата с криптовалута OneCoin. Освен че ще изпълни една от ролите в лентата, холивудската актриса е и сред продуцентите на лентата, която носи името „Fake!“ („Фалшив!“). Зад филма стои киностудиото „Метро Голдуин Майер“, Скот З. Бърнс ще е сценарист и режисьор , както и продуцент.

„Фалшив!“ е базиран на книгата на Джен Макадам с Дъглас Томпсън, която се основава на истинската история на Макадам и нейното участие в схемата „Понци“ на OneCoin. Припомняме, че OneCoin беше популяризиран като криптовалута от работещите в България офшорни компании OneCoin Ltd., регистрирана в Дубай, и OneLife Network Ltd., регистрирана в Белиз. И двете компании са основани от Ружа Игнатова в партньорство със Себастиан Грийнуд. Чрез схемата бяха натрупани 4 млрд. долара. Джен Макадам е сред жертвите на схемата „Понци“ на OneCoin и основава група за подкрепа на засегнатите. Макадам, нейните приятели и семейство инвестирали близо 300 000 долара в криптовалутата, които загубили.

Ружа Игнатова се крие от 3 години

Българската измамничка Ружа Игнатова изчезна през 2017 г. , когато беше подадена секретна американска заповед за ареста й. Повечето от ръководителите на OneCoin вече са в неизвестност или арестувани, като Ружа Игнатова все още е на свобода. Схемата пък е смятана в САЩ за една от най-мащабните финансови пирамиди в историята.