сряда, 1 май 2024 г.

Мишел Платини: ВАР е много лоша идея

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини смята, че въвеждането на финансовия феърплей е спасило редица клубове от фалит особено с пандемията от COVID-19. Французинът категорично се изказа против системата ВАР.

Той също така продължава да твърди, че забраната му да работи във футбола, която получи през 2016 г. след обвинения за корупция, е несправедлива.

„Участвам в най-важната и праведна битка в моя живот. Забраната ми бе огромна несправедливост и ще спечеля тази война“, заяви Платини.

„Ако не ме искат, тогава да не гласуват за мен, но не да ме обвиняват в корупция. Това е нещо, което никога няма да простя“, допълни той.

„Въпросът за „Манчестър Сити“ не беше за финансовия фейърплей, а по-скоро за дисциплинарни въпроси, тъй като те не оповестиха как стоят нещата. Създадохме финансовия феърплей, за да намалим клубните дългове и те в действителност спаднаха, което е много добра новина, защото след като удари пандемията от COVID-19, много от отборите щяха да фалират“, твърди Платини.

„Все още твърдя, че ВАР е много лоша идея, защото не е част от нашата философия, а именно, че грешките са част от футболната игра. Може системата да е отстранила няколко проблема, но е създала други. Ако бъде използвана за засади е добре, тъй като те са много трудни за разпознаване, но няма нужда ВАР да се използва за тълкуването на нарушенията. Това трябва да го решава съдията. Не бих въвел ВАР“, каза още французинът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html