понеделник, 29 април 2024 г.

Меси качва съотборници на частен самолет заради COVID-19

Звездата на „Барселона“ и аржентинския национален отбор Лионел Меси е предложил на своите съотборници своя частен самолет за предстоящите пътувания на тима до Южна Америка, където „албиселесте“ ще започне квалификационната си кампания за Мондиал 2022.

Тя започва с мачове срещу Боливия и Еквадор, съответно на 8 и 13 октомври.
Поради усложненията при пътувания заради пандемията от коронавирус, Меси е взел решението да предложи самолета си на няколко от членовете на тима, които в момента играят в Европа, за да им помогне да останат в безопасност.

Очаква се към него на самолета да се качат Пауло Дибала, Хуан Фойт, Маркос Акуня, Лукас Окампос и Николас Отаменди.

След края на двубоите си петимата играчи на Аржентина ще правят компания на Меси и при обратното пътуване до Испания в опит да ограничат контактите на обществените летища.
33-годишната звезда на Барселона за първи път започна да използва самолета „Gulfstream V“ на стойност 12 милиона паунда през 2018 г.

Той може да се похвали с редица невероятни функции, включително и собствена си кухня. На борда има две бани и места за 16 души.

Столовете могат дори да бъдат сгънати и превърнати в осем легла.
Самолетът може да се похвали и с емблематичния No10 на Меси, гравиран на опашката.

Междувременно стана ясно, че капитанът на „Барса“ може да пропусне многоочакваното Ел Класико в края на месеца заради участието си в международни мачове.

Понастоящем мачът срещу „Реал“ (Мадрид) ще се проведе само 12 дни след сблъсъка с Боливия – на 25 октомври, а задължителният карантинен период, който пътуващите трябва да прекарат по домовете си, е 14 дни.

Така лидерът на каталунците вероятно ще пропусне и мача с „Хетафе“ на 18 октомври.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html