Начало НА ФОКУС Инцидент със самолета на вицепрезидента на САЩ

Инцидент със самолета на вицепрезидента на САЩ

Самолетът на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс Air Force Two бе принуден да кацне аварийно  след удар с птица, информират USA Today и АП.

Air Force 2 на вицепрезидента на САЩ. Снимка Интернет

Air Force Two се е натъкнал на птица при излитането си от летище в щата Ню Хемпшир във вторник вечерта, принуждавайки капитана на полета да върне самолета на летището, съобщиха двама висши представители на администрацията.

Птицата се е забила в единия от двигателите на самолета, на който е бил Пенс и част от екипа му. Източник отбеляза, че като предпазна мярка самолетът се е върнал на летище Манчестър. Вицепрезидентът на САЩ се връщал в столицата Вашингтон след предизборно събитие на летище в Гилфорд, Ню Хемпшир.

Пилотът беше принуден да кацне аварийно малко след това, като предпазна мярка, се казва в изявление на офиса на вицепрезидента. Сега машината се изследва от специалисти. По-късно  Майк Пенс и неговите помощници се върнаха във Вашингтон с военен товарен самолет. Източник коментира пред Associated Press, че вицепрезидентът и екипът му не са били в опасност.

През юли предизборен автобус с Пенс участва в инцидент в Пенсилвания. Вицепрезидентът се отърва без наранявания и бе прехвърлен на лимузина.

През 2016 г. самолетът с Пенс, използван за предизборната кампания, се подхлъзна на летище в Ню Йорк. Нямаше пострадали при инцидента.