понеделник, 29 април 2024 г.

Инцидент със самолета на вицепрезидента на САЩ

Самолетът на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс Air Force Two бе принуден да кацне аварийно  след удар с птица, информират USA Today и АП.

Air Force 2 на вицепрезидента на САЩ. Снимка Интернет

Air Force Two се е натъкнал на птица при излитането си от летище в щата Ню Хемпшир във вторник вечерта, принуждавайки капитана на полета да върне самолета на летището, съобщиха двама висши представители на администрацията.

Птицата се е забила в единия от двигателите на самолета, на който е бил Пенс и част от екипа му. Източник отбеляза, че като предпазна мярка самолетът се е върнал на летище Манчестър. Вицепрезидентът на САЩ се връщал в столицата Вашингтон след предизборно събитие на летище в Гилфорд, Ню Хемпшир.

Пилотът беше принуден да кацне аварийно малко след това, като предпазна мярка, се казва в изявление на офиса на вицепрезидента. Сега машината се изследва от специалисти. По-късно  Майк Пенс и неговите помощници се върнаха във Вашингтон с военен товарен самолет. Източник коментира пред Associated Press, че вицепрезидентът и екипът му не са били в опасност.

През юли предизборен автобус с Пенс участва в инцидент в Пенсилвания. Вицепрезидентът се отърва без наранявания и бе прехвърлен на лимузина.

През 2016 г. самолетът с Пенс, използван за предизборната кампания, се подхлъзна на летище в Ню Йорк. Нямаше пострадали при инцидента.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html