Начало БЪЛГАРИЯ Главният секретар на президента Димитър Стоянов уволнил Калоян Методиев

Главният секретар на президента Димитър Стоянов уволнил Калоян Методиев

Калоян Методиев

Шефът на кабинета на президента Румен Радев Калоян Методиев си тръгна от „Дондуков“ 2 заради тежки интриги, зад които стои главният секретар на държавния глава полк. Димитър Стоянов. Именно беловласият сив кардинал в президентството бе в дъното на решението на бившия шеф на кабинета Иво Христов да влезе в политиката и да си тръгне от президентството. Днес Христов е евродепутат, а Калоян Методиев е възможно да стане депутат от БСП.

Димитър Стоянов

Методиев участва на сбирката на Корнелия Нинова на Боровец, където новата стара лидерка на БСП събра най-верните си хора след победата на вътрешнопартийните избори. Димитър Стоянов пък отдавна се опитва да скъса отношенията между Радев и БСП – партията, издигнала генерала за президент. Стоянов е човек на десните и прави всевъзможни упражнения да отдалечи червените от държавния глава.

Рано или късно Стоянов ще си плати за номерата, заканват се на „Позитано“. Междувременно в президентството върви още една голяма интрига – тя е между държавния глава и неговото вице Илияна Йотова. Двамата не могат да се гледат, а на сватбата на сина си в Правец Йотова нарочно скрои номер на Радев, който бе настанен на една маса с агента на ГЕРБ в левицата Георги Гергов. Според очевидци Радев трудно е изтърпял компанията на пловдивския олигарх и си е тръгнал омерзен от тържеството.