петък, 26 април 2024 г.

Тръмп: Ваксината срещу COVID-19 ще бъде готова преди изборите

 

Снимка: интернет

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заяви, че ваксината срещу COVID-19 може да бъде на разположение преди президентските избори на 3 ноември. Той също така обвини кандидата на демократите за президент Джо Байдън и неговата кандидатка за вицепрезидент Камала Харис в „безотговорна реторика срещу ваксините“, предадоха световните агенции.

Миналата седмица Харис обясни, че не вярва и на дума в твърденията на американския президент, че ваксината срещу коронавируса ще бъде на разположение преди изборите. „Трябва един достоверен информационен източник да говори за ефикасността и надеждността на ваксината“, каза тогава тя.

От своя страна Байдън каза, че би искал да види „какво казват учените“ и призова за „пълна прозрачност за ваксината“. Той освен това обвини републиканския си опонент, че „подкопава общественото доверие, като политизира въпросите, свързани с общественото здравеопазване“.

Кандидатите на демократите Джо Байдън и Камала Харис. Снимка: интернет

„Ако можех да разполагам с ваксина още утре, щях да го направя. Дори и това да ми коства изборите“, каза още Байдън.

Всичко това в понеделник Тръмп определи като „безотговорна реторика против ваксините“ и каза, че такава реторика „застрашава живота на хората и поражда недоверие в науката“. Той отрече да превръща въпроса за ваксината срещу коронавируса в аргумент от предизборната си кампания.

„Онова, което казват демократите, е опасно за нашата страна. Ваксината ще бъде много сигурна и ефикасна“, увери Тръмп и още веднъж намекна, че тя може да е готова преди „един много специален ден“ – изборите на 3 ноември.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html