неделя, 1 октомври 2023 г.

Протест пред 2-ро РПУ в София днес

От 12 до 17 часа днес протестиращи ще бъдат пред сградата на 2-ро районно полицейско управление на МВР в София в акция „Нека заедно да си вземем вещите, които бяха отнесени от окупационния лагер“, предава БНР.

Няколкоседмичната блокада на Орлов мост беше прекратена  от полицията на 3 септември. Тогава за втори път от началото на недоволството бяха иззети палатки от силите на реда. Протестиращите са направили списък на предметите, които имат да получават, и ще отидат с адвокатите си, каза пред репортера ни Евелина Стоянова Иван Калчев:

„Този път, за разлика от първия, когато отидоха в лагера, казаха, че преди да ходим в пожарната, където са складирани нещата, трябва да минем през стола, където ще ни дават някакви документи, вероятно всеки да си декларира какво е негово, така че да имаме някакъв списък. Този път ще отидем организирано, така че да можем и да снимаме, евентуално да търсим обезщетение“.

След вдигането на първата барикада, на седми август протестиращите са си взели вещите от сградата на пожарната, като те не са били в добро състояние, казва още Иван Калчев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html