понеделник, 27 май 2024 г.

Корне за Цвети: Покланям й се

Ализе Корне изрази своето възхищение от представянето на Цветана Пиронкова на US Open. След загубата от българката на 1/8-финалите на турнира, Корне не спести суперлативите за бившата ни първа ракета в интервю за авторитетния „Екип“.

„Тя е толкова изненадваща и невероятна“, изрази уважението си към българката Корне. „Започна третия сет много добре. Геймът при 4-3 на мой сервис беше ключов и ми струваше скъпо. Дадох всичко, което имах в тази игра, дори това, което нямах. Какво повече? Освен да се поклоня на това момиче, което беше малко по-добро от мен. Разбира се, има неща, които бих могла да направя по-добре, но направих най-доброто, което можех с това, което имах“, каза още французойката.

Корне бе попитана и дали е изненадана от високото ниво, което българката демонстрира след три години отсъствие от корта.

„Играе така, сякаш никога не е спирала. Това си беше Пиронкова от едно време. Играта ѝ никога не е била много удобна за мен. Знаех какво да очаквам. Бекхендът й е супер ефективен, като лазер. Върви много бързо, дълбок и труден за връщане. Знаех, че трябва да ориентирам играта повече към нейния форхенд“, отново изрази възхищението си французойката.

„Можех и трябваше да направя повече. Освен това, от форхенд, тя от време на време играеше нещо като полу-смач. Сервира добре, не изпуска нищо. Може би сега тя играе по-спокойно. Може би ключът е да имаш дете! Може би и аз ще го направя (смее се). Това беше малко разочароващо като мач, защото видях, че имах някакъв шанс, но в същото време, тя не ми позволи да се възползвам“, завърши Корне.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html