вторник, 23 април 2024 г.

Павел Поппандов: В името на келепира властта погази морала

Павел Поппандов.

Павел Поппандов, един от най-известните ни актьори, критикува властта в интервю пред БНР.

„Ако мен ме освиркат на представление или на прожекция на филм, в който участвам, аз сериозно ще се замисля какво правя. Защото по този начин аз повличам целия спектакъл, целия филм и това рефлектира върху моите колеги. Ако ме освиркат втори път, да не дава Господ трети път – това означава, че трябва да си сменя професията. Просто не трябва да се появявам нито на сцената, нито на екрана. За голямо съжаление обаче това не става у нас“, коментира той.

Според него, властта в „интерес на личния келепир и солунската митница“ е погазила всякакви клетви и морални норми, които трябва да спазва.

„Прекрачват се всякакви граници, без да се замислиш какви последствия може да има това за този народ, който те е пратил там, дори за твоите близки. Дори не си задава въпроса какви кармични последици може да има той“, допълни Павел Поппандов.

Актьорът заяви, че в България върлува по-страшен вирус от КОВИД-19. Това е вирус, който убива вярата и те прави духовен покойник.

Той е на твърдото мнение, че гражданските позиции трябва да се заявяват и да се защитават, не да си мълчим и да траем. „Иначе си никой“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html