сряда, 24 април 2024 г.

Ноле губи минимум $250 000 от скандала

Световният №1 Новак Джокович коментира първо в профила си в Инстаграм дисквалификацията си от US Open. Както вече ви информирахме, сърбинът беше изгонен от надпреварата, след като удари с топка една от съдийките край корта по време на 1/8-финала срещу Пабло Кареньо Буста.

Той ще загуби и всичките точки (180 т.) и пари от наградния фонд (250 000 долара), спечелени досега. „В съответствие с правилата на турнирите от Големия шлем, след действието му да удари топката опасно или безотговорно в рамките на корта, или да удари топката с неглижиране на последствията, съдията на US Open дисквалифицира Новак Джокович от турнира“, се казва в официалното становище на USTA. „Тъй като бе дисквалифициран, Джокович ще загуби всички точки, които е спечелил, и ще бъде глобен със сумата, получена от него от наградния фонд, както и с всякакви други глоби, произлезли от инцидента“, аргументират се организаторите.

Ноле твърди, че в действията му е нямало умисъл, и поднесе извиненията си на съдийката и организаторите.

„Цялата ситуация ме кара да се чувствам наистина тъжен и празен. Проверих какво се случва със съдийката и от турнира ми казаха, че тя е окей, слава богу. Наистина съжалявам, че ѝ причиних подобен стрес. Не беше умишлено. А толкова неправилно. Не споделям името ѝ, защото уважавам личното ѝ пространство“, написа 17-кратният шампион от Големия шлем.

„Трябва да погледна вътре в себе си и в разочарованието си, за да превърна всичко това в урок на еволюцията си като играч и човек. Извинявам се и на US Open и всички, които по някакъв начин са свързани и афектирани от поведението ми. Много съм благодарен на екипа и семейството си, които са неизменната ми подкрепа. Благодаря ви и съжалявам“, допълва още сръбската супер звезда.

Така за втора поредна години Джокера си тръгва от Откритото първенство на САЩ в четвъртия кръг, след като миналата година бе елиминиран от Стан Вавринка, като отново бе водач в схемата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html