петък, 19 април 2024 г.

Джокович e аут от US Open след дисквалификация!

Новак Джокович беше дисквалифициран от US Open! До отстраняването му се стигна, след като сърбинът улучи с топка една от жените на линията по време на мача си срещу Пабло Кареньо Буста. Инцидентът се случи при резултат 6:5 и 30:0 в полза на испанецът.

Мачът тръгна на зле за сърбина още в десетия гейм, когато той пропиля три поредни точки за спечелването на сета. След едно от разиграванията Джокович падна лошо и нарани рамото си, заради което имаше нужда от медицински таймаут след края на гейма. В следващия Карено Буста отново излезе напред в резултата. Тогава Джокович изпрати топка към дъното на корта, но за негово нещастие неволно улучи една от жените, стоящи на линията.

Комисарите на USTA разискваха ситуацията на корта доста дълго, преди да достигнат до решение. В крайна сметка те прецениха, че провинението на световния №1 заслужава да бъде наказано с дисквалификация.

На 1/4-финала Пабло Карено Буста ще се изправи срещу победителя от мача между Денис Шаповалов и Давид Гофен, които играят по-късно тази вечер.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html