вторник, 23 април 2024 г.

„Джокович можеше да отпадне само така“ и още мнения по горещата тема

Без съмнение дисквалификацията на Новак Джокович от US Open е новина №1 за световните медии. Мненията са разнопосочни и крайни. За читателите на „Антени“ събрахме някои от най-интересните коментари по темата.

Трейси Остин (САЩ), бивша първа ракета на света и двукратна шампионка от Големия шлем: „Решението за дисквалификация е правилното. Най-важното е, че всичко с лайсмена е наред. Новак бе големият фаворит тук и можеше да доближи по трофеи Роджър Федерер и Рафаел Надал. Очевидно можеше да загуби само така. Сега ни очаква нов шампион“.

Карено Буста (Исп), съперникът на Ноле в злополучния 1/8-финал: „Не видях момента, в който Новак изпрати топката. Гледах към треньора ми и се радвах на пробива. Когато се обърнах, видях съдията да лежи на корта и бях потресен. Това беше труден момент и за мен. Бях в шок. Опитвах се да остана концентриран, в случай, че мачът продължи. Всичко продължи 10 или 15 минути. Не мисля, че постъпката на Новак беше преднамерена. Просто такъв беше моментът, аз направих брейк и Новак реагира. Той не е искал да уцели в главата съдията. Реферите и супервайзърът постъпиха правилно, но това не беше лесно решение за никого. Джокович е прекрасен играч и човек. Определено не ми се искаше по този начин да стигна до четвъртфиналите“.

Джон Макенроу, носителят на седем титли от Големия шлем: „Напрежението му дойде в повече. Джокович ще бъде „лошият“ през остатъка от кариерата си, независимо дали му харесва или не. Ако приеме тази роля, според мен ще успее да се възстанови. Около него се случиха много неща през последните месеци, но станалото снощи е петно, което Новак няма да може да изтрие“.

Андрей Чесноков (Рус), първият руски тенисист постигнал победа в турнирите от сериите „Мастърс“ и притежател на 7 титли на ниво АТР: „Какъв е смисълът от изгонването на Джокович? Всички гледаха турнира главно заради него. Правилникът на АТР е една книжка за глупаци дебела 200 страници, където с дребен шрифт е написано, че играчът никога не може да съди или да търси някаква отговорност от Асоциацията. Павилата трябва да се променят!“

Ник Кириос (Авл), №40 в световната ранглиста: „Поставете ме на мястото на Джокера. Ако случайно ударя в гърлото едно от децата край корта, за колко ли години ще ме накажат?“, пита Кириос и пусна три варианта на отговор в профила си в Туитър – 5,10 и 20 години. Почитателите му се шегуват, че най-вероятно ще бъде наказан до живот.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html