петък, 19 април 2024 г.

Официалният сайт на WTA за Цвети: Феноменално!

Официалният сайт на WTA не подмина блестящото представяне на Цветана Пиронкова на кортовете във „Флашинг Медоус“. Пловдивчанката вече е на 1/8-финал на US Open, след като в третия кръг надигра поставената под №18 в схемата хърватка Дона Векич с 6:4, 6:1.

От сайта на Женската тенис асоциация определят завръщането на Цвети в професионалния тенис „феноменално“ и „невероятно“, отбелязвайки, че след тригодишно отсъствие българката се класира за втората седмица на турнира от Големия шлем в Ню Йорк.

От US Open пък описват приказката на бившата ни първа ракета в Голямата ябълка като „най-изумителната“ история на турнира, свързана с участие на майка.

Журналистите на пресконференцията след мача ѝ с Дона Векич не пропуснаха да я попитат защо кракът ѝ е бил превързан и как се справя с рехабилитацията, а Пиронкова отвърна: „Честно казано, чувството не е много приятно. Имам болки тук и там. Днес също се появиха нови. Но терапевтите тук са страхотни, както във всички турнири на WTA. Помагат ми. Преминах през много масажи и възстановителни процедури. Опитвам да подготвя тялото си по възможно най-добрия начин. Имам един ден, за да го сторя. Надявам се, че ще съм готова за следващата среща“, каза полуфиналистката от „Уимбълдън“ 2010.

На въпрос какво е чувството да бъде на 1/8-финалите, Пиронкова каза, че е „страхотно“. „Мачът беше труден, макар резултатът да не показва това. Първият сет беше много, много на кантар, особено при 4:4. Всичко беше въпрос на няколко точки. Аз съм наистина радостна, че издържах и спечелих частта. После, във втория сет, имаше няколко важни момента. Запазих своето постоянство и това се отплати“, каза българката.

Тя призна, че постоянно говори с членовете на своето семейство, включително със сина си Александър, когото роди през март 2018 г.

„Говоря с всички. Те също са много щастливи. Може би не са толкова изненадани, колкото мен – така предполагам. Това казват. Споделиха, че знаят, че го имам в себе си. Най-вероятно не очаквахме да се случи толкова скоро, но чувството е страхотно“, каза Пиронкова.

Тя допълни, че не е говорила със Серина Уилямс, Ким Клайстерс и Виктория Азаренка за това какво е да бъдеш майка, завърнала се в тура. Но сподели, че е разменила ценен опит с Катерина Бондаренко, която вече има две деца.

За 32-годишната пловдивчанка животът в т. нар. „балон“ не е нещо ново. Играчите по принцип не са свикнали да живеят в подобна обстановка, но Пиронкова няма проблеми с това – тренира, чете книги и гледа телевизия. „Живея в мой собствен балон“, каза тя с усмивка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html