четвъртък, 25 април 2024 г.

България рухна срещу Уелс в края

България бе на секунди от точката при гостуването си на Уелс, но допусна гол дълбоко в добавеното време и загуби с 0:1 втория си мач от Лигата на нациите. Неко Уилямс, който влезе като резерва, се разписа в 94-ата минута. Само преди три дни по подобен начин тимът на Георги Дерменджиев изпусна по победата срещу Ирландия (1:1).

Двубоят в Кардиф вървеше към 0:0, когато в секунди педи края на продължението центриране отляво беше засечено с глава от Уилямс, който надскочи Спас Делев и матира вратаря Георги Георгиев. Младокът дебютира преди три дни за Уелс, а това бе първият му гол с националната фланелка.

След мача всички в лагера на националния отбор приеха тежко втория пореден мач с късен гол.

Треньорът Георги Дерменджиев призна, че става въпрос за липса на късмет и похвали играчите. Спецът също така разкри, че футболистите са приели емоционално резултата.

„Видях в очите на момчетата колко ги боли от този гол, заяви Дерменджиев. – Отборът игра така, както трябва – компактно и спазваше тактическите указания. През цялото време играчите бяха дисциплинирани. Тук става въпрос за индивидуални грешки. Дори и при попадението на Уелс имахме човек до техния футболист, но бе изпреварен. В крайна сметка това е футболът – играе се на голове. При всички случаи заслужавахме точката. Сега вече няма връщане назад. Подобна игра ще им даде увереност и за в бъдеще тези грешки ще бъдат изчистени. Имахме много промени в състава. В другите мачове ще бъде коренно различна ситуацията в нападение“, каза Дерменджиев.

Добри думи за националния отбор на България имаше и от треньора на Уелс Райън Гигс

„Съперникът ни затрудни максимално, а и ние не показахме това, на което сме способни. Щастлив съм, защото спечелихме много труден мач“, заяви легендата.

Двубоите с Ейре и Уелс бяха генерална репетиция за ключовия бараж за класиране на Евро 2021 срещу Унгария на 8 октомври в София.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html