четвъртък, 25 април 2024 г.

Меси се изповяда: Исках да си тръгна, защото не съм щастлив!

Лионел Меси заяви, че е взел решение да напусне „Барселона“, защото в последните месеци не се чувствал щастлив на „Камп Ноу“. Футболистът беше категоричен, че сагата около евентуалния му трансфер му е помогнала да разпознае истинските си приятели.

В крайна сметка аржентинецът реши да остане, за да не се налага битката за разтрогване на договора с единствения клуб, в който е играл на професионално ниво, да влезе в съда.

„Ще продължа в „Барса“. Отношението ми не се е променило, без значение, че много исках да напусна. Ще покажа най-доброто от себе си. Винаги съм искал да печеля. Не обичам да губя. Винаги съм искал най-доброто за клуба, за съблекалнята и за себе си. Сега не знам какво ще стане. Има нов треньор, нови идеи. Това е добре, но да видим как ще отговори тимът и дали ще можем да сме на най-високо ниво. Оставам и ще дам най-доброто от себе си за „Барселона“, заяви Меси.

Решението на аржентинеца да напусне каталунския тим дойде след загубата на титлата в Испания и поражението с 2:8 от „Байерн“ (Мюнхен) на четвъртфинал в Шампионската лига. В крайна сметка Меси остава, тъй като не може да си тръгне като свободен агент, а възможността някой клуб да заплати трансферната му сума от 700 млн. евро счита за нереална.

„Не се чувствам сам. Има хора, които винаги са до мен. Те са ми достатъчни, дават ми сила. Но се почувствах засегнат от това, което чух от някои хора, от журналисти, от тези, които поставят под въпрос отдадеността ми на „Барселона“ и казват неща, които не заслужавам. Ситуацията ми помогна да отсея истинските хора. Светът на футбола е труден и има много фалшиви хора. Видях кои са. Боли ме, когато поставят под въпрос любовта ми към клуба. Независимо дали напускам или оставам, обичта ми към „Барса“ никога няма да се промени“, категоричен е той.

„Доста ме нараниха нещата, които бяха публикувани. Най-вече неверните. И това, че някой си помисли, че ще започна съдебна битка с „Барса“ за своя облага. Никога няма да го направя. Казвам пак, че исках да си тръгна, имах това право. Договорът го каза. Не беше просто: „Тръгвам си! Край!“. Костваше ми доста и на мен. Исках да си тръгна, за да изживея последните години от кариерата си щастливо. В последно време не намирам щастие тук“, добави Меси.

Той е категоричен, че няма да жали сили през новата кампания и заедно със съотборниците му и новия треньор Роналд Куман ще преследват още победи.

„Винаги поставям „Барса“ преди всичко друго. Имал съм много възможности да напусна. Всяка година можех да реша да отида някъде, където да печеля повече. Но винаги съм смятал, че тук е домът ми. Беше трудно да реша, че някъде другаде ще ми е по-добре. Имах нужда от промяна, от нови цели.Както винаги, ще покажа най-доброто от себе си, за да се борим за успехи. Надявам се, че ще мога да ги посветя, на хората, които се почувстваха зле. Тази година беше лоша. Но не мога да се сравнявам с хора, които през тази година се сблъскаха с коронавирус или загубиха близките си. Надявам се да мога да посветя победите ни на тях и на семействата им, да им доставя радост в лошите времена, за да можем да преборим вируса и да се върнем към нормалния си живот“, завърши Меси.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html