четвъртък, 25 април 2024 г.

Занев пропуска гостуването в Уелс, Краев критикува тактиката

България ще бъде без капитана си Петър Занев в мача срещу Уелс в неделя.
„Лъвовете“ гостуват в Кардиф на Гарет Бейл и компания във втория си двубой от Лигата на нациите, след като стартираха с 1:1 у дома срещу Ейре. Опитният защитник получи травма в домакинството на „детелините“ и беше сменен принудително. След мача стана ясно, че той няма да успее да се възстанови за толкова кратко време и със сигурност ще пропусне визитата в Уелс.

Селекционерът Георги Дерменджиев похвали опитния бранител, който беше избран за капитан от своите съотборници. Занев носи капитанската лента и в клубния си тим ЦСКА.

„Всяка точка срещу всеки съперник повишава самочувствието“, коментира Дерменджиев след равенството с Ирландия в първи мач от Лигата на нациите.

„Доволен съм от играчите. Доволен съм голяма част от това, което направиха. Съжалявам за този гол в продължението. Футболът е такава игра и можете да проверите статистически колко гола се вкарват от статични ситуации. Жалко че на нас ни се случи“, каза треньорът след срещата.

Според селекционера това е ново начало за отбора, който е показал, че играе задружно.

Междувременно голмайсторът на тима Божидар Краев описа като безсмислена тактиката на отбора срещу Ирландия с използването на дълги топки.
„Нека останем с позитивното, с точката, доволен съм, че вкарах. В атака нямахме толкова проблеми. Трябваше по-умно да играем, не с толкова дълги топки – имахме сигурно 20 дълги топки срещу Ирландия, което е безсмислено“, коментира Краев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html