петък, 19 април 2024 г.

Шефът на Хиполенд: Благодаря на МВР, че едва не ослепи 17-годишния ми син

Полицай пръска с лютив спрей протестиращи.

Мариан Колев, основателят и изпълнителен директор на Хиполенд АД, публикува отворено писмо до полицията и властите.

В него той „искрено благодари“ на органите на реда, че вчера на протеста почти са ослепили 17-годишния му син, който е протестирал мирно.

„Антени“ публикува писмото на шефа на Хиполенд без редакторска намеса:

Отворено писмо

До всички български граждани, на които не им е все едно и които искат да живеят в една по-добра и по-справедлива държава

Скъпи съграждани,

Обръщам се към вас в качеството си на гражданин, баща, бизнесмен, който плаща почтено всички дължими данъци към държавата, мислещ човек със собствена позиция, която не ме е страх да отстоявам. Искам да изразя пред всички вас моята огромна лична „благодарност“ към полицая, който днес, на протеста в центъра на София, лично напръска в лицето от 20 см разстояние 17-годишния ми син, дошъл, заедно с още над 20 000 свободни граждани от всички възрасти, да изрази открито и като свободен европеец своята гражданска позиция.

Благодаря Ви, г-н полицай, че едва не ослепихте едно 17-годишно момче, което по никакъв начин не Ви е застрашило, като го напръскахте не с обикновен сълзотворен газ, чието действие е краткотрайно, а с химическо оръжие, което може да доведе до трайни увреждания. И изобщо не е случайно, че толкова много хора пострадаха, бяха откарани с линейки или все още лежат на площада. Безспорно още мнооого песни на възхвала тип Веско Маринов ще трябва да се напишат и изпеят за „родната полиция“, която ни пази…за да ви се отблагодарим, господа/или другари?/ полицаи…

Специални благодарности и към Министъра на вътрешните работи, който е дал заповед да се обгазяват мирни и невинни граждани, журналисти, общественици, младежи и хора на почтена възраст, чиято единствена вина е, че не са съгласни повече да живеят в страх и сляпо подчинение и имат смелостта открито да отстояват позицията си.

Горд съм, че през целия си съзнателен живот съм създал и развивам бизнес, че давам работа на над 350 човека, че плащам до стотинка предвидените от законите данъци и осигуровки, за да осигурявам заплатите включително на хората, които днес ни „пазят“, обгазявайки и ослепявайки децата ни.

И накрая, вече без грам ирония – най-искрена благодарност на един притеснен баща към екипа на Бърза помощ – линейката на ул. „Леге“ зад БНБ. Благодарение на усилията на дежурната лекарка, която помогна на сина ми, той няма да ослепее. Благодаря Ви, госпожи и господа ЛЕКАРИ с главни букви!

Мариан Колев

Изпълнителен директор на Хиполенд АД

#ОСТАВКА #МутриВън

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html