петък, 19 април 2024 г.

„Ферари“ покани 250 лекари и сестри на „Монца“

Гранпри на Италия ще се проведе зад затворени врати и атмосферата на пистата „Монца“ в неделя (6 септември) определено ще е различна без хилядите тифози.

На трибуните обаче все пак ще има 250 души, специално поканени от „Ферари“. Става дума за лекари и медицински сестри, борещи се вече повече от половин година с пандемията от COVID-19.

Италия бе една от най-засегнатите от коронавируса страни в Европа. До края на август там имаше над 265 000 установени случаи и над 35 хиляди починали.

От Скудерията решиха да направят този символичен жест като признание за проявените чувство за дълг и кураж на медицинските работници.

„Монца“ е една от най-известните писти в света. Тази година всичко ще е много странно без феновете, атмосферата ще е сюрреалистична. Освен това идваме в Италия с ясното съзнание, че ще ни е трудно да сме на предни позиции“, каза Себастиан Фетел.

До момента сезонът е катастрофален за „черните кончета“. Шарл Льоклер е шести в класирането с 45 точки, а Фетел – 13-и с едва 16 пункта в актива си. При конструкторите „Ферари“ е 5-и с 61 т.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html