петък, 29 март 2024 г.

Вежди Рашидов: Съд за Отровното трио!

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов осъди от парламентарната трибуна ескалирането на напрежението на протестите снощи и вандалските прояви. Той се възмути, че вчерашният погром струва много пари на данъкоплатците и предложи сметката да бъде платена от организаторите от Отровното трио.

„Това, което се случи по време на поредния протест, иницииран от едно самозвано трио, синове на тежката комунистическа номенклатура, беше неконтролирана агресия към българската полиция“, отсече Рашидов.

„Снощи границата беше премината, десетки ранени полицаи, ненужна агресия от примитивна част от платения протест. Поразен бях от гледката след махането на палатките – мръсотия, погром, там е живяло всичко друго, но не и хора. Чистеше се тази гнусна гледка и историческият център, служителите трябваше да върнат откраднатите кофи и пейки. Това струва скъпо на данъкоплатците, а не на хора, които 50 дни стоят по улиците и неизвестно какво работят“, продължи с критиките депутатът от ГЕРБ.

„Сметката за всички разходи по блокадите да бъде връчена на инициаторите на тези незаконни метежи. А за посегателството върху полицаите да се даде на съд безотговорното трио“, добави той.

Рашидов критикува и държавния глава с упрека, че той носи отговорност за ескалацията на напрежението.

„Снощната вакханалия, през която Радев мина, ясно показа къде са мутрите“, заключи той.

От БСП възразиха, че не протестиращите, а премиерът е отговорен и той трябва да заплати сметката. Рашидов реагира с контравъпроса дали Борисов е къртил паветата, че да е виновен за всичко в държавата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html