петък, 29 март 2024 г.

Протести блокираха Дунав мост и бусове на полицията

Снимка от блокадата в страната. Снимка: БНР

Протестиращи срещу правителството на Бойко Борисов блокираха Дунав мост и граничния пункт при Русе, предаде БНР.

Техните искания включват освен оставката на премиера и тази на главния прокурор Иван Гешев и правителството.

Движението на граничния пункт е затруднено, а камионите от Румъния са блокирани. Блокадата започна към 9:30 ч. тази сутрин и ще продължи официално до 20:00 ч. Разрешителното на организаторите на протеста е издадено вчера от полицията.

Протестиращи блокираха и моста над река Велека. Протестиращи летовници и местни жители от района на Синеморец протестират в знак на съпричастност към общественото недоволство срещу управлението на страната и бетонирането на Черноморието.

На протеста в София хората блокираха бусове на МВР с желание арестуван протестиращ да бъдат освободен. След известно време на пререкания с органите на реда мъжът е пуснат на свобода. Това предизвика овациите на множеството.

Полицията твърди, че той е арестуван, след като не е предоставил документ за самоличност.

По-късно задържаният Георги Христов разказа, че с приятел отишъл до магазин в близост, когато полицаи се приближили и са им поискали документи. После го отвели до буса, дърпайки го. Той показа окървавената си ръка. Христов не е пострадал тежко. Каза и че е бил сред напръсканите с лютив спрей.

Протестиращите блокираха Дунав мост, моста над Велека и множество места в столицата, но се очаква тепърва блокадите да се увеличат.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html