четвъртък, 25 април 2024 г.

Григор без проблеми на старта в Ню Йорк

Григор Димитров записа експресна победа в първия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ.

Българинът, полуфиналист в турнира от миналата година и №14 в схемата, победи без напрежение представителя на домакините Томи Пол с 6:4, 6:3, 6:1.
С успеха Димитров взе частичен реванш за отпадането от този опонент на Australian Open през януари.

През цялата среща хасковлията успя на 5 пъти да пробие началния удар на опонента си, като в същото време нито веднъж не загуби свой сервис-гейм. Димитров приключи срещата с 22 печеливши удара и 28 непредизвикани грешки на сметката си.
За превъзходството на Григор ясно говори и общият брой спечелени точки в мача – 96 за българина срещу едва 63 за Пол. Американецът приключи срещата и с голям брой грешки – 38, при едва 13 уинъра.

Във втория кръг първата ни ракета ще срещне добре познат съперник – Мартон Фучович, от когото загуби преди седмица на Мастърс 1000 турнира в Синсинати, който по изключение се проведе в Ню Йорк. Унгарецът също записа убедителна победа на старта – 6:3, 6:3, 6:1 над Уго Делиен.
„Опитвам се да се фокусирам върху всяка точка, да играя в настоящето, да се абстрахирам от това какво се е случило и какво ще се случи. Имах добър игрови план и смятам, че успях да го реализирам. Да, наистина в началото на годината го срещнах в Австралия, но този мач беше напълно различен. Мисля, че използвах добре периметъра на корта, ударите ми се получаваха. Имах шанса да го пробия в началото на всеки един от сетовете, което ми донесе допълнително спокойствие и комфорт“, коментира първите си впечатления от мача Димитров.

„За мен най-важното е да изпитвам удоволствие от играта. Доволен съм от това, че имам шанса отново да съм на корта, и искам да използвам всеки един миг“, допълни победителят, а относно това дали е възстановен 100% физически, той добави:
„Не бих казал, но се движа в правилната посока, кондицията ми се подобрява. Това, че прекарах доста дълго време тук, ми помогна да се адаптирам към обстановката. Ден след ден се чувствам все по-добре.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html