четвъртък, 25 април 2024 г.

БСП: Борисов е в тотална изолация

Корнелия Нинова

България се намира в тежка политическа и социална криза. Вече два месеца хиляди българи протестират на улицата. Искат промяна. Това заяви от трибуната на Народното събрание Корнелия Нинова.

Дотук се стигна в резултат на 10-годишното корумпирано и некомпетентно управление на Бойко Борисов, категоричен е председателката на БСП.

„Политическата криза остава. Парламентарната криза остава. Коалиционите партньори извиват умишлено ръцете на ГЕРБ. Трудно събирате 120 подписа, 160 са невъзможни. ГЕРБ и Борисов са в тотална политическа изолация и борещи се за оцеляване за още няколко месеца политически живот. Ние от БСП сме гарант за институционален ред и правова държава. Въпреки всички спекулации парламентарната група на нашата колиция няма да осигури нито един подпис. Няма да ви позволим заради личните си властови интереси да посегнете на държавността. Нашият приоритет е един единствен – машинно гласуване. Ясно е, че това правителство си отива“, счита Нинова.

Според нея протестът няма да има смисъл, ако допуснем фалшификация на изборите. Този парламент е нелегитмен. Има само една задача – машинно гласуване.

„Ние сме единствената партия, която беше категорична опозиция на ГЕРБ. Отказахме постове, удържахме на натиск.

Сега ще започне парламентарна рулетка. Ние няма да се възползваме от връчен мандат в този парламент. Този парламент е изчерпан. България има нужда от сигурност, стабилност, план за преодоляване на кризата и перспектива. Правителството на Борисов е точно обратното“, заяви още лидерът на БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html