сряда, 24 април 2024 г.

„Има такъв народ“: Експертен кабинет означава правителство на ГЕРБ

 

 

Експертен антикризисен кабинет означава управление на ГЕРБ и на статуквото, коментира в предаването “12+4” на БНР Тошко Йорданов, заместник-председател на партия “Има такъв народ”.

 

“Статуквото е негласна коалиция между ГЕРБ, „Обединените патриоти“ и Марешки, който се чуди как да се върти във всички посоки едновременно, твърдейки, че е независим и подкрепяйки в същото време това управление. Още повече че Мустафата (бел.ред – Мустафа Карадайъ) каза, че трябва да е с премиер, излъчен от най-голямата политическа сила, което е ГЕРБ. Това е отвратително като политическо поведение“, допълни Йорданов.

 

За освобождаването на Росица Кирова – областния координатор на “Има такъв народ” във Видин, заради това, че се качи в джипа на Бойко Борисов, Тошко Йорданов заяви:

 

“Тя е достатъчно голям човек, със самочувствие, опит и мозък в главата. След като е взела някакво решение, което тя има пълното право да направи, защото е свободен гражданин, но нарушава правилата на партията, в която е, ние, от друга страна, сме в пълното право да постъпим така, както е уставът и целите ни. Нищо страшно не е станало”.

 

Според Йорданов по-големият проблем на обществото в момента са “окопалите се в Партийния дом псевдодепутати”:

 

“Вие спомняте ли си през всичките години назад управление имало ли е друга власт, която така отчаяно да се е вкопчила в депутатските банки и да отказва да си тръгне. Дори комунистите на Жан Виденов едно време не постъпиха по този начин. И разликата е, че в момента ни управляват мутрокомунисти, криминални елементи с комунистическо минало“.

 

“По-унизително НС ние не сме имали”, беше категоричен Йорданов.

 

За евентуални бъдещи политически коалиции Тошко Йорданов каза, че е много рано да се правят прогнози.

 

“Това, което е пределно ясно, е, че управление с ГЕРБ, ДПС и БСП не е възможно. Абсурдно е да се управлява с мафията“.

 

Йорданов каза, че както той, така и останалите членове на партията ходят на протеста, но не развяват партийни знамена, защото “това е протест на гражданите и исканията са граждански”.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html