сряда, 24 април 2024 г.

Оставка или ковчег: листовки с провокация заляха София

Листовката със заплаха. Снимка: Николай Христов/БНР

Центърът и широкият център на София осъмнаха с листовки „Оставка или ковчег“, предаде БНР.

Те са сложени под чистачките на автомобилите и разпръснати по земята. На тях е отпечатана снимка на Николай Хаджигенов и Велислав Минеков от т.нар. Отровно трио. На нея те носят ковчег. Кадърът е от техен протест пред Министерския съвет миналия месец.

Надпис на листовката под снимката на двамата гласи „Оставка или ковчег!“.

Не е ясно дали става въпрос за акция на участници в антиправителствените протести, или за провокация към участниците. Отровното трио събра много критики от граждани и политици за своите макабрени понякога послания и символи.

Именно заради това може да се предположи, че листовките не са разпечатани от тях. Нищо чудно контрапротестиращите да се опитват да разрушат имиджа им с тези листовки. Категорични доказателства обаче няма за нито едно от двете твърдения.

И днес остават блокирани три възлови кръстовища в София – на пл. „Независимост“, пред СУ „Климент Охридски“ и на Орлов мост.

За пореден път пред Румънското посолство се събраха граждани, които не одобряват блокирането на възлови кръстовища от протестиращите.

„За нас е важно, че вече двайсетина дена кръстовището е свободно и гражданите могат свободно да се придвижват през него. Искаме и останалите кръстовища, които са незаконно окупирани, незаконно блокирани, да бъдат също освободени. Освен това се чува, че има и друга гледна точка, че „триото“ не са народът. Не говорят от името на нас! Внесени са две подписки в Прокуратурата, в СДВР, в Столична голяма община. Последната е сигнал до Прокуратурата за престъпления срещу държавата, срещу организаторите на тези незаконни събития, които се случват“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html