сряда, 24 април 2024 г.

Меси не тренира, глобяват го

Роналд Куман изведе отбора на „Барселона“ за първата му предсезонна тренировка. На нея очаквано не присъства носителят на 6 „Златни топки“ – Лионел Меси. Той изпълни заканата си да не се появи на задължителни PCR тестове ден преди старта на подготовката, а без тях бе ясно, че няма как и да тренира.

За всички е добре известно, че аржентинецът вижда бъдещето си далеч от „Камп Ноу“, но той все още има действащ договор, което го задължава да се явява на работното си място, в случая тренировъчната база.

Появиха се информации, че ръководството готви поредния си ход, с който тотално да скъса връзката си със звездата. Напълно в правото си, шефовете обмислят да глобяват Лео с дневната му заплата във всеки ден, в който не тренира.

Санкцията няма да е никак малка, защото Меси заработва по 110 000 евро на ден.

От „Барса“ си тръгва и друг основен играч от последните години – Иван Ракитич, който се завръща в състава на носителя на трофея от Лига Европа – „Севиля“.

Според испанските медии доста от останалите футболисти на Куман не искали Меси да остане. Единствено нарочените за гонене Луис Суарес и Артуро Видал стоят зад аржентинския идол. Добрите му приятели Серхио Бускетс и Жерар Пике мълчали на сбирката в съблекалнята, когато е била обсъждана ситуацията с Лионел.

Както вече сме ви информирали, големият проблем пред бъдещия трансфер на Меси са клаузите в договора. Според шефовете на Примера дивисион аржентинецът не може да напусне като свободен и всеки желаещ трябва да плати 700 милиона евро. Адвокатите на нападателя твърдят, че никой от „Барса“ не може да вземе и цент за него.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html