четвъртък, 18 април 2024 г.

„Тотнъм“ и Моуриньо идват на „Лаута“, ЦСКА срещу БАТЕ

Жозе Моуриньо и воденият от него „Тотнъм“ ще гостуват на „Локомотив“ (Пд) във втория предварителен кръг на Лига Европа. Треньорът на „смърфовете“ Бруно Акрапович си пожела именно Хари Кейн и компания и ги получи.

Другите два възможни съперника на пловдивчани бяха ФК „Колос Коваливка“ (Укр) и „Апоел Беер-шева“ (Изр).

„Смърфовете“ стигнаха до този етап от надпреварата, след като елиминираха черногорския „Искра“ (Даниловград) с 1:0 на стадиона в Подгорица.

ЦСКА също ще бъде домакин на стар познайник на българския футбол – БАТЕ (Борисов). Беларусите вече са отстранявали „Левски“ и „Литекс“ в миналото.

„Приемаме жребия такъв, какъвто е. С който отбор да се бяхме паднали, нашата цел е да го отстраним и да продължим напред в турнира. Очаквам да победим отбора на БАТЕ (Борисов). Знаем, че няма да ни е никак лесно, защото тяхното първенство е в разгара си, докато нашето започна наскоро, но ние сме длъжни да излезем на терена максимално добре подготвени за този сблъсък, с единствената цел и мисъл да продължим напред в следващия кръг. Надявам се фактът, че отново ще играем на нашия стадион, да ни донесе и нужната доза късмет и отново да се поздравим с победа“, коментира Стамен Белчев пред клубния сайт.

Мачовете ще се играят на 17 септември, като победителят от всяка двойка ще бъде излъчван в един мач. При равенство следват продължения и дузпи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html