вторник, 16 април 2024 г.

Атанас Атанасов: ГЕРБ не трябва да прави избори, защото ще ги купи

 

Необходим е концентриран натиск срещу властта, за да си отиде това управление, заяви шефът на ДСБ Атанас Атанасов в студиото на Би Ти Ви.

„Ние подкрепихме протестите още в началото. Основният проблем у нас е тежката корупционна система в държавата. Хората осъзнаха, че единственото нещо, с което се занимава Бойко Борисов, е да разпределя порциите от поръчките на властта, част от които се връщат и ги виждаме от снимки на чекмеджето му“, допълни Атанасов.

Според лидера на ДСБ на предстоящите избори ребусът ще бъде решен от ДПС. „Ако Доган и обкръжението му са решили, че Борисов вече не им върши работа, значи самият Борисов е приключил – смята Атанас Атанасов, според когото дъвката Велико народно събрание цели да се отложи оставката. – Проблемът е в начина на упражнение на властта. Няма никакво значение кой ще е министър. В това правителство Борисов е сменил 15 министри. Една от основните цели на тези маневри е да не се стигне до служебно правителство, за да може Борисов и неговата кохорта да организират следващите избори. Това не бива да се допуска, защото Борисов и неговата кохорта ще ги купят.“

В следващия парламент от обединението между ДСБ и „Да, България“ на Христо Иванов щяло да зависи много, смята Атанасов. Подкрепата към десните нараствала, но никой не знаел какво ще представляват до изборите ГЕРБ и БСП.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html