събота, 24 февруари 2024 г.

Словаци не пускат национал да играе за България

Сериозен скандал се заформя заради българския национал Васил Божиков. Словашкият шампион „Слован“ (Братислава) отказва да пусне 32-годишния защитник в националния отбор за предстоящите мачове с Ейре и Уелс от Лигата на нациите.

Причината е, че при завръщането си в Братислава Божиков ще трябва да се подложи на карантина. Още в началото на юли Словакия наложи рестрикции за пристигащите от България. Причината е увеличаването на броя на заразените с COVID-19 у нас.

Дори и с отрицателен резултат на изследване с PCR, българите задължително се подлагат на петдневна карантина, след което следва втори тест. Свободни за движение в страната ще бъдат тези, които имат отрицателен резултат при второто изследване.

Ако Божиков се върне за мачовете на националния отбор, при завръщането си на словашка територия ще трябва да се подложи на цялата процедура, което ще му попречи да играе за клубния си отбор.

Допълнителен проблем идва и от факта, че в „Слован“ има заразени футболисти и служители. Заради това пропадна мачът от първия квалификационен кръг на Шампионската лига с „Клаксвик“, а фарьорският тим получи право да продължи напред в турнира.

От щаба на националния отбор правят всичко възможно Божиков да се присъедини към избраниците на Георги Дерменджиев. Словаците обаче засега се опъват и не искат и да чуят за пускане на бранителяългарина в родината му

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html