петък, 19 април 2024 г.

„Левски“ губи Холмар без пари

„Левски“ ще загуби без пари исландския си защитник Холмар Ейолфсон, твърди levski365.com.

Последното потвърждение за подобна хипотеза е повиквателната, която Холмар получи от исландския национален отбор за предстоящите мачове в Лига на нациите срещу Англия и Белгия.

Бранителят е уведомил официално „сините“, че му дължат заплати, както изисква процедурата, преди да подаде искане до ФИФА за разтрогване на договора по вина на клуба. Оказва се, че световната федерация вече е задействала процедура, тъй като защитникът имал да получава възнаграждения за 4 месеца.

Онзи ден изпълнителният директор на „Левски“ Павел Колев почти потвърди тази новина, независимо че заяви, че „Холмар е играч на Левски“. Той добави, че в момента с футболиста и агента му изчистват детайли по бъдещ договор на исландеца с друг клуб.

Колев обаче спомена, че Холмар все още се възстановява от операцията на херния, което се оказва, че не е така с оглед на повиквателната в националния тим. Но пък добави, че „Левски“ иска да се отърве с минимални щети, както и да даде възможност на защитника да продължи кариерата си другаде.

Ейолфсон взима 31 000 евро на месец на „Герена“. Изгодният вариант за „Левски“ е той да подпише договор за подобна заплата, защото при това положение няма да може да докаже пред ФИФА щета от прекратяването на договора си с клуба и „сините“ ще трябва да му платят неполучените възнаграждения до края на контракта с тях.

Надеждите на шефовете са по някакъв начин да се споразумеят с Ейолфсон да не претендира за заплатите, които не е получил, което едва ли ще се случи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html