понеделник, 27 май 2024 г.

Папазов: Платихме заплатите със заем от Стойне Манолов

Константин Папазов обясни подробно за заема от Стойне Манолов, който разбуни духовете в част от „сините“ фенове. Пред bTV той бе категоричен, че парите са били предназначени за закупуването на земя, но след като сделката е била замразена, е решил да даде част от тях за заплати на играчите, докато дойдат средствата от продажбата на Иван Горанов в „Шарлероа“.

„Преди 45 дни се появи възможност да бъде купена една земя. Тогава поисках заем от Стойне Манолов. Той на шега ме попита дали не искам пари за „Левски“. Даде ми половин милион лева. Преведе ги като междуфирмен заем. Не се случиха нещата по сделката и за момента са замразени нещата. На 30 юли сме се договорили с „Шарлероа“ за продажбата на Иван Горанов. На 3 юли Наско Сираков влезе в съблекалнята и каза на момчетата, че преди 31 юли за пари не можем да говорим. Това беше причината на 31 юли половин час преди края на работния ден да решим да дадем пари на играчите“, каза баскетболният треньор.

„Заплатите са 233 000 лв. за 2 месеца – за март и април. Футболистите не бяха получавали пари от февруари. Наско Сираков бе запознат с моите действия и дори каза, че Стойне Манолов ще се сърди много, ако изтече информация. Самият Манолов знае, че сделката е замразена. Грешката ми е, че не му казах за какво ще използвам парите. Излъгах го. Казах истината само на един човек и той ме предаде – Степан Хиндлиян. Смятам, че на 31 юли съм направил най-правилното нещо за „Левски“ в този момент. Хората знаеха, че парите са от моята фирма. На 13 август дойдоха парите от Белгия“, каза още един от силните хора на „Герена“.

„Лихвата от заема бе веднага върната в клуба с акт за дарение. Мен ме атакуваха в 22:00 часа вечерта за 5000 лева глоби към КАТ. Това, че сме паднали от „Царско село“ заради заема от Стойне Манолов, е световна глупост. Това е елементарна работа. Стойне Манолов ми е дал заем за мой личен бизнес. В последните 4 години моята фирма е подизпълнител на неговите строителни обекти. Как ще пуснем на „Царско село“ заради този заем? „Левски“ падна заради спортно-технически проблеми. Аз най-много искам да бия Стойне Манолов. Може ли да си представите Наско Сираков да продаде мач? Категорично нямаше договорка между „Левски“ и „Царско село“. Бих седнал на детектор на лъжата, ако трябва. Това е злоба, липса на морал, пошлост. Надявам се Стойне Манолов да ми прости“, каза още Папазов.

„Явно има неща, които не се долюбват от част от феновете в тези три месеца, в които има ново ръководство. Единственото нещо, което 100% ще се случи, е да получа акциите на „Левски“, защото думата на Наско Сираков е повече от договор и подпис. Те ще са около 31%“, завърши Тити.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html