сряда, 24 април 2024 г.

Крум Зарков: Без подкрепа на БСП за нова Конституция

Крум Зарков. Снимка: БНТ

БСП категорично няма да подкрепи проекта на ГЕРБ за нова конституция, заяви пред bTV депутатът от левицата Крум Зарков.

„Няма да легитимираме един опасен и вреден процес, заиграване с основния ни закон по абсолютно безотговорен начин, който цели печелене на политическо време“, коментира той.

Зарков отрече слуховете, че в партията има разделение относно подкрепата за нова конституция. Според него правителството на Бойко Борисов е пълен провал и трябва да подаде оставка незабавно. Напускането на правосъдния министър Данаил Кирилов нямало да промени нищо. Досега в кабинета са сменени 15 министри и нищо не се е променило.

„Навън хората протестират за върховенство на закона, борба с корупцията и съдебна реформа – министърът на правосъдието подава оставка, вторият в този кабинет. Г-н Кирилов е жертва на това, че раболепно изпълняваше всичко, което му спуснат, колкото и налудничаво то да звучи за всеки един юрист.

„Истината е, че който и да сложите за министър на правосъдието в едно правителство, което не говори и не смее да погледне към съдебната реформа, с едно мнозинство, което подпечатва като с гумен печат каквито и закони да му снесат, с един ВСС, който не успява да се оттегли от раболепниченето на главния прокурор – в такава ситуация не виждам кой министър на правосъдието може да се справи“, добави социалистът.

„Антени“ припомня, че Крум Зарков удобно забрави протестите срещу правителството на БСП през 2013-2014 г. Най-дългите протести в историята на България продължиха цели 405 дни. Тогава хиляди души протестираха срещу кабинета на Пламен Орешарски, но социалистите не подаваха оставка.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html