четвъртък, 25 април 2024 г.

Изчезна яхтата на Доган

 

Доган наби обръчите на Пеевски на яхта край Созопол заради заговора срещу КТБ

Елегантната 30-метрова яхта на Ахмед Доган „Агата“, която се превръща в атракция на всяко пристанище, е изчезнала от марината в Созопол, където традиционно пускаше котва през лятото последните години, пише вестник „Галерия“. Луксозният плаващ дворец, който струва 6 милиона евро, отплавал в неизвестна посока непосредствено след дебаркирането на Христо Иванов на плажа пред „Росенец“. Екшънът даде мощен тласък на протестите, върна Христо Иванов в политиката и предизвика проверка на институциите на имотите на Доган. Така прокуратурата установи куп строителни нарушения в летните покои на почетния лидер на ДПС.

Сокола овладя ситуацията край плажа, а близо 5000 членове на младежкото ДПС дойдоха да защитят лидера, доказвайки, че партията е в добра форма. Привържениците й са били мобилизирани да дойдат в Росенец само за ден от завършилия политология и право председател на младежкото ДПС Илхан Кючук.

 

Сокола бил силно впечатлен от организаторските качества

 

на 35-годишния политик и дори обмислял да го издигне за председател на движението. Евентуалната рокада силно притеснявала сегашния шеф на партията Мустафа Карадайъ, който трудно прикривал изнервеността си напоследък, усилено се говори сред активисти на Движението.

След екшъна в Росенец Доган все пак решил, че е по-разумно в днешното размирно време да не дразни повече протестиращите с луксозния си начин на живот и да се лиши тази година от разходки с яхта в морето. Според източници от ДПС, той наредил „Агата“ да пусне котва на пристанище в чужбина, най-вероятно в Турция или Гърция. Други обаче твърдят, че дипломираният философ преценил, че е най-разумно да се раздели с любимата си яхта. Уверил се, че действително е дошло време за рестарт на държавата и

 

предстои сериозно взиране в имотите на политиците,

 

техните приятелски кръгове и обвързаности. Макар да му било трудно, решил да продаде морското бижу, още повече, че имал достатъчно богати приятели с яхти, които винаги ще го поканят на палубата, когато пожелае.

30-метровата „Агата“, която бе показана за първи път от „Галерия“, е модел Ferretti и е оборудвана с всевъзможни екстри. Разполага с навигация на покрива и се обслужва от многоброен персонал. Слабостта на Сокола към яхтите, на които той кани най-добрите си приятели, е отколешна. Преди това той притежаваше друга луксозна лодка. Това беше 22-метровата „Sunseeker“, кръстена на римския бог на търговията, крадците и лъжците Хермес, чиято цена е 2,5 милиона евро. На нея лидерът на ДПС

 

обичаше да отдъхва в компанията на млади дами

 

край Созопол, а вечер спеше в резиденцията си. Сокола е бил засичан и върху 16-метрова „Azimut“, наречена „Лейди Мая“. Освен лукса, Доган обича и високите скорости, защото в яхтпарка му има няколко скъпи моторници, които развиват до 150 километра в час.

Яхтите на Доган са напускали марината в Созопол единствено в случаите, които са се очаквали масови проверки на плавателните съдове. Мистеризното изчезване на „Агата“ сега обаче не е заради заплаха от данъчни проверки, а е провокирано от бурната политическа ситуация, заради която висши политици вече започват да се разделят с някои от луксозните си играчки.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html