Начало СПОРТ Пиронкова ще играе на US Open

Пиронкова ще играе на US Open

Цветана Пиронкова потвърди, че ще участва във втория за годината турнир от Големия шлем US Open, който започва на 31 август в Ню Йорк.

„Взех решение да участвам на US Open. Не са малко правилата и ограниченията и със сигурност провеждането на този турнир ще е нестандартно, но такива са условията в момента за всички. След това съм заявила участие и на турнирите на клей в Европа“, заяви пловдивчанката пред сайта на БФТ.

 

Цвети не е играла от „Уимбълдън“ 2017, а през март 2018 г. роди сина си Александър.

 

„Живях без тенис повече от 2 години. Буквално не докоснах ракетата. Изглежда просто имах нужда от малко дистанция, която пък ми показа и различните нюанси на живота извън професионалния спорт. Винаги можеш да намериш нещо, което те вълнува и ти носи смисъл в професионален аспект. Аз винаги съм била доста творчески ориентирана и до голяма степен реализирам творчеството си в бранда ми за дамски спортни дрехи – Pironetic. Съвсем скоро предстои да представим новата си колекция, в която имам активно участие във всеки един аспект“, разказва още Пиронкова.

Въпреки дългата почивка Цветана може да се възползва от т.нар. защитен ранкинг, благодарение на който тя заема 123-та позиция.

Най-доброто й представяне в Ню Йорк е достигане до четвърти кръг през 2012 г., когато загуби от Ана Иванович след 0:6, 4:6.

Очаква се в основната схема на Откритото първенство на САЩ да влезе и Виктория Томова.