четвъртък, 18 април 2024 г.

Георги Флоров нападна с камъни и ритници палатките пред СУ (видео)

Георги Флоров. Снимка: Фейсбук

Георги Флоров нападна днес палатковия лагер пред Софийския университет с камъни и ритници. Той и още двама контрапротестиращи са посегнали на палатките в опит да ги премахнат.

Това се вижда от видео, публикувано във Фейсбук профила на Флоров. Той с още двама мъже отива до палатките и започват да ги разбутват, да хвърлят камъни по тях.

На видеото се чува как казва: „Почистихме мръсотията, ние сме от Чистота София“.

Георги Флоров е познат като собственик на фирма за статисти и мениджър на чалга певица. В интервю за bTV от 2013 година, когато е 18-годишен, той открито признава, че участва в политически протести срещу заплащане. Флоров също така обяснява, че всички партии са готови да извадят кеш за улична подкрепа, предава OFFNews.

Той знаел за платени протести на „Атака“, БСП и дори на ГЕРБ, признавайки, че е симпатизант на партията на Бойко Борисов. През последните дни Флоров е участник в т.нар. контрапротести на бул. „Ситняково“.

През последните дни напрежението при блокадите ескалира. Там на няколко пъти симпатизанти на ГЕРБ се опитват да провокират протестиращите. При един от опитите преподавателят в СУ Стойчо Стойчев опита да мине с колата си. След като не успя, той започна да отправя заплахи и да псува, да показва среден пръст.

При друг инцидент жена, в чиято кола се возеха двете ѝ деца и мъж, се опита да мине през живота блокада. В резултат предното стъкло на колата ѝ беше счупено.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html