Начало НА ФОКУС „Байерн“ (Мюнхен) стъпи за шести път на европейския връх

„Байерн“ (Мюнхен) стъпи за шести път на европейския връх

„Байерн“ Мюнхен покори Европа за шести път! На финала баварците победиха с 1:0 френския „Пари Сен Жермен“ на финала в Шампионската лига. Мачът се игра пред празните трибуни на стадион „Луж“ в Лисабон, Португалия, където отборите бяха изолирани от фазата на четвъртфиналите.

Скъпоченният гол за баварците отбеляза Кингсли Коман, който беше голямата изненада сред титулярите на Ханзи Флик и се отплати по най-добрия начин на треньора. Още по-интересното е, че крилото е юноша на ПСЖ и записа едва три мача за първия отбор преди трансфера си в Ювентус през 2014 гогодина, къдото също не беше оценен.

В първите минути липсваха голови положения. След това Мануел Нойер трябваше да се намесва няколко пъти, за да спре удари на Неймар и Мбапе, а Роберт Левандовски уцели гредата в 22-ата минута. Баварците имаха претенции за неотсъдена дузпа в самия край на първата част, но съдията Даниеле Орсато от Италия не посочи бялата точка.

Второто полувреме започна с кратък момент на напрежение между футболистите от двата тима. Гнабри от „Байерн“ фаулира Неймар, а Паредес от ПСЖ бутна противниковия футболист в гръб. Бърза намеса на съдията и два жълти картона предотвратиха по-остри сблъсъци.

Така се стигна до 60-ата минута. Кингсли Коман засече топката след центриране на Томас Мюлер и с глава направи резултата 1:0 за „Байерн“ Мюнхен. Голът беше под номер 500 за тима в Шампионската лига. „Байерн“ отстъпва по този показател единствено на „Реал“ Мадрид (567 гола в турнира) и „Барселона“ (517 гола в турнира).

Попадението даде импулс в играта на баварците, които организираха още няколко опасни атаки след това. От ПСЖ отговориха с добра акция на Ди Мария, който се възползва от грешка в германската защита. Нойер обаче не позволи топката да влезе във вратата му. Други голове до края на мача не паднаха.