вторник, 23 април 2024 г.

„Байерн“ (Мюнхен) стъпи за шести път на европейския връх

„Байерн“ Мюнхен покори Европа за шести път! На финала баварците победиха с 1:0 френския „Пари Сен Жермен“ на финала в Шампионската лига. Мачът се игра пред празните трибуни на стадион „Луж“ в Лисабон, Португалия, където отборите бяха изолирани от фазата на четвъртфиналите.

Скъпоченният гол за баварците отбеляза Кингсли Коман, който беше голямата изненада сред титулярите на Ханзи Флик и се отплати по най-добрия начин на треньора. Още по-интересното е, че крилото е юноша на ПСЖ и записа едва три мача за първия отбор преди трансфера си в Ювентус през 2014 гогодина, къдото също не беше оценен.

В първите минути липсваха голови положения. След това Мануел Нойер трябваше да се намесва няколко пъти, за да спре удари на Неймар и Мбапе, а Роберт Левандовски уцели гредата в 22-ата минута. Баварците имаха претенции за неотсъдена дузпа в самия край на първата част, но съдията Даниеле Орсато от Италия не посочи бялата точка.

Второто полувреме започна с кратък момент на напрежение между футболистите от двата тима. Гнабри от „Байерн“ фаулира Неймар, а Паредес от ПСЖ бутна противниковия футболист в гръб. Бърза намеса на съдията и два жълти картона предотвратиха по-остри сблъсъци.

Така се стигна до 60-ата минута. Кингсли Коман засече топката след центриране на Томас Мюлер и с глава направи резултата 1:0 за „Байерн“ Мюнхен. Голът беше под номер 500 за тима в Шампионската лига. „Байерн“ отстъпва по този показател единствено на „Реал“ Мадрид (567 гола в турнира) и „Барселона“ (517 гола в турнира).

Попадението даде импулс в играта на баварците, които организираха още няколко опасни атаки след това. От ПСЖ отговориха с добра акция на Ди Мария, който се възползва от грешка в германската защита. Нойер обаче не позволи топката да влезе във вратата му. Други голове до края на мача не паднаха.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html