сряда, 24 април 2024 г.

Летящ старт за Григор Димитров в Ню Йорк

Григор Димитров победи французина Юго Умбер с 6:3, 6:4 на старта на турнира „Western & Southern Open“ в Ню Йорк. Надпреварата, която се явява генерална репетиция за стартиращия на 31 август US Open, по традиция се провежда в Синсинати, но градът-домакин бе сменен заради пандемията. Дебютният мач на Гришо след рестарта на тура продължи 1 час и 36 минути.

Срещата започна равностойно, като Григор беше първият, който успя да направи пробив. Българинът го стори за преднина 3:1, което се оказа напълно достатъчно за него да си вземе сета с 6:3 малко по-късно.

През втората част 22-годишният Юмбер успя да пробие подаването на Димитров и поведе с 3:1 гейма, но българинът веднага отговори и изравни за 3:3. Нещо повече – с нов брейк Димитров поведе с 4:3 и се доближи максимално бързо до крайния успех, който не му отбягна.

Във втория кръг Димитров ще срещне тенисист от квалификациите. Това е първата ракета на Унгария Мартон Фучович, който по-рано през деня спечели двубоя си с Норберт Гомбош (Словакия) – 6:3, 6:4.

Миналата година Димитров отпадна на старта в Синсинати, допускайки поражение от Стан Вавринка. Българинът е шампион в турнира от сезон 2017.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html