петък, 19 април 2024 г.

Караянчева: Младите хора изчезнаха от протеста

„Няма нищо по-хубаво от това българските граждани да изразяват свободно мнението си, стига да не пречат на другите граждани, защото всички имат права, разбира се, да не нарушават техните права, но виждам, че младите хора изчезнаха от този протест.

Момчил юнак е знакова историческа личност, eдин епически герой, владетелят на Родопите, каза Караянчева. Снимка БТА от сайта на Националното радио

Това каза председателят на НС Цвета Караянчева в Златоград, където присъства днес на официалното откриване на почти 3 метра висок паметник на Момчил войвода, наричан още Момчил юнак и Родопския цар, който се издига до самия ГКПП „Златоград“ на границата с Гърция, с дарения от цялата страна. Днес почитаме една знакова историческа личност, eдин епически герой, владетелят на Родопите – Момчил юнак, заяви Цвета Караянчева.

Ние отговорихме на исканията за Велико народно събрание, за промяна в Конституцията. Тази промяна, която ние предлагаме, това всъщност е само една покана за разговор. Някой се опитва да каже, че едва ли не това ще бъде Конституцията, окончателната, единствено и само на ГЕРБ, но това са абсолютно злонамерени говорители. Това е първа покана за разговор“, каза председателката на Народното събрание. Тя обяви, че предстоят преговори за събиране на подписи за внасяне на проекта за нова конституция. „Във вторник започват преговорите. В парламента ще бъдат всички парламентарно представени групи, които са заявили желание да разговарят с парламентарната група на ГЕРБ, така че накрая на седмицата ще има възможност да ви информирам как са преминали разговорите“.

Според археолога проф. Николай Овчаров на връх Света Неделя е имало крепост, която категорично свързва с Момчил, но може да го докаже с разкопки. На върха има останки от стена, градена с хоросан, която проф. Овчаров датира още от IV-V век.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html