сряда, 24 април 2024 г.

Светослав Малинов за „Антени“: СУ няма да наказва провокативния доцент

Автор: Калоян Константинов

Светослав Малинов. Снимка: bTV

„Няма да има реакция нито на катедрата, нито на факултета. Поне засега. По принцип процедурите за това съществуват, но в някакъв смисъл всеки от нас си носи отговорността за своите публични изяви. Университетът неслучайно се въздържа от коментар“.

Това заяви пред „Антени“ ръководителят на катедра „Политология“ доц. Светослав Малинов. Думите му са свързани с изключително недостойното поведение от последните дни на доц. Стойчо Стойчев – преподавател в същата катедра.

Стойчев е отявлен привърженик на ГЕРБ и ги защитава по медиите от известно време насам. Истинският проблем обаче е друг – преди няколко дни той размаха среден пръст пред протестиращи на една от блокадите, обиждаше ги и се заканваше.

Вчера в 02:00 през нощта се появи и пред психиатрията в Курило, за да търси сметка на директорката, която го критикува. Използваните от него думи също преминаха границата на уважението и добрия тон.

Стойчо Стойчев пред психиатричната клиника в 2 през нощта. Снимка: Личната му Фейсбук страница.

Светослав Малинов допълни пред „Антени“:

„В лично качество аз нито харесвам политическата позиция на Стойчо Стойчев, нито жеста му към протестиращите. Но последното, което бих направил, е да му се търси сметка за това в рамките на катедрата и университета. Той носи отговорност за своите постъпки, свързани с политическата му ориентация.

Така е било и така ще бъде в университета. Преминали сме през много по-тежки конфронтации и сблъсъци през годините, включително и студентски стачки. Тази много важна традиция трябва да се запази.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html