петък, 19 април 2024 г.

„Лудогорец“ бие 3:1 в Подгорица, чака датския шампион „Мидтиланд“

С голове на Ихиньо в 12-ата, на Чибота в 25-ата и на Каули Оливейра в последната минута на мача шампионът на България „Лудогорец“ победи с 3:1 „Будучност“ (Подгорица) при гостуването си в Черна гора и продължава в квалификациите за Шампионската лига. Идната сряда разградчани се изправят на свой терен срещу датския шампион „Мидтиланд“ в следващия етап от надпреварата в Шампионската лига.

Двубоят в Подгорица беше труден за „орлите“, особено след като домакините вкараха в 31-вата минута попадение чрез Чукович, с което намалиха резултата на 1:2. Голът ги вдъхнови и те дадоха почти всичко от себе си да обърнат мача, но за наше щастие не успяха.
Иначе двубоят започна отлично за българския тим с два сравнително ранни гола на новия нападател на „Лудогорец“ Ихинио Марин, наказал груба грешка на защитата на „Будучност“, и на Мавис Чибота, изпълнил отлично пряк свободен удар. Впоследствие се редяха опасности и пред двете врати. Домакините изпуснаха два добри шанса в края на мача, за да дойде третата минута от продължението, когато Оливейра сложи точка на спора з 3:1. След срещата чешкият треньор на разградчани Павел Върба заяви, че е доволен от победата, още повече че по новия регламент всичко се решава в един двубой.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html