четвъртък, 25 април 2024 г.

Зам.-директорът на СДВР: За мен палатковият лагер на „Орлов мост” е незаконен

„Палатковият лагер на Орлов мост за мен е незаконен„, заяви по бТВ тази сутрин  ст. комисар Антон Златанов. зам.-директор на СДВР.

Снимка: интернет

В Конституцията няма такова нещо като „гражданско неподчинение”, заяви още Запрянов. Всеки има право на демонстрации, но по законово установения ред. У нас режимът не е разрешителен, а уведомителен. Трябва да има заявление за протеста, обясни зам.-директорът на СДВР. 

 

Именно, и аз също се ядосвам за моменти, в които ни обвиняват в насилие. Тактиката на полицията е достатъчно толерантна. Това го правим за всички, не се стремим да пазим която и да е партия. Ние опазване гражданския ред„, коментира Антон Златанов.

Според Златанов тезата на протестиращите „нямаше полиция и ние затова счупихме колата на гражданката” е абсолютно несъстоятелна. Снимка: интернет

В тези 40 дни имаше „изненади“, които ги разбираме от Facebook. При всяко изненадващо блокиране на движението винаги в капана между блокажа остават десетки коли. На съседните кръстовища се поставят полицаи да отбиват движението„, заяви по темата с напрежението на бул. „Ситняково“ преди няколко вечери. Гл. комисар Златанов увери, че МВР е дошло на мястото на „грозната сцена“ навреме. Но не е имало предварително заявление, че там ще има блокада. Златанов каза, че от трибуната организаторите на протеста казват едно, но не винаги тълпата следва заръката.  Според него тезата на протестиращите „нямаше полиция и ние затова счупихме колата на гражданката” е абсолютно несъстоятелна.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html