четвъртък, 28 март 2024 г.

Николай Младенов: До това ниво ли сме паднали!?

Бившият външен министър Николай Младенов осъди остро действията на протестиращите, които късно снощи влязоха в сблъсък с жена, която с колата си опита да мине през блокираното кръстовище на бул. „Ситняково“.

„България, през каквито и проблеми да е минавала, винаги е била пример за толерантност и разумни решения. Били сме пример за разум на Балканите, за това, че знаем кога да спрем в противопоставянето. Точно затова българската демокрация се гради върху съгласие и диалог, не върху конфронтация и сблъсъци. Спрете и се замислете какво видяхме снощи.

До това ниво ли сме паднали!? Спрете и се замислете какво се случва с протеста на младите хора. Те не излязоха на улицата, за да издигат ковчези и бесилки. Те не излязоха на площадите, за да може някой да напада жени с деца! Те излязоха свободни и поискаха модерна и демократична България с нулева корупция. И ние трябва да ги подкрепим. Да ги подкрепим и срещу онези, които искат да използват техните искания, за да превърнат България в това от снощи.

Това снощи не е изход от кризата, а черна дупка, от която няма излизане за нас като общество! Кой иска това?“, коментира Младенов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html