петък, 29 март 2024 г.

Бабикян смята, че Николай Младенов ще е следващият премиер

Арман Бабикян. Снимка: svobodnoslovo.eu

Арман Бабикян, част от т.нар. Отровно трио, които са смятани от мнозина за част от лидерите на протестите срещу правителството и главният прокурор, заяви, че Николай Младенов е най-вероятният нов премиер.

Пред БНР Бабикян коментира, че бившият външен министър и настоящ спецкоординатор на ООН за близкоизточния мирен процес вероятно ще е онзи „човек, който изглежда относително културен, наскоро появил се в София от дълго пътуване“, който ще смени Борисов на поста.

„Това няма да бъде част от пазарлъка. Който желае, нека рискува на този пост, но нито ние, нито протестиращите ще приемем“, заяви проф. Велислав Минеков на кратък брифинг пред Министерски съвет.

Бабикян коментира снощните сблъсъци между протестиращи, блокирали бул. „Ситняково“, и жена, която се опита да мине през тях с колата си, в която бяха двете ѝ деца и съпруг. В резултат предното стъкло беше счупено от хората.

„В продължение на 30 дни полицаите чинно охраняваха протестите, изпълняваха ангажиментите си по закон. Нареждането не е на полицията, а над техните глави. Явно сега директивата е да се оставят гражданите да застанат един срещу друг.“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html