четвъртък, 25 април 2024 г.

500 000 паунда и шеста перла в короната на Ракетата

Рони О’Съливан подпечата величието си, след като спечели шестата световна титла по снукър. Ракетата триумфира на „Крусибъл“, размазвайки Кайрън Уилсън с 18:8 във финалния двубой. Така Рони успя да изравни със своя идол Стив Дейвис, който също има шест световни титли. Той също така спечели 37-и ранкинг трофей, с което задмина големия си съперник Стивън Хендри.

О’Съливан се оттегли с преднина от 10:7 фрейма след първия ден, а със страхотна игра през цялата сесия успя да покачи аванса си на 17:8.

Така в последната четвърта част от финалния сблъсък Ракетата се нуждаеше само от един фрейм, което не се оказа особено сложна задача за него.

Той я свърши по перфектен начин, като успя да завоюва и 500 000 британски паунда от наградния фонд и се изкачи на второ място в ранглистата.

Шестте трофея на Гения от Чигуел в джентълменския спорт са спечелени през 2001, 2004, 2008, 2012, 2013 и 2020 г.

„Бях щастлив и само с една световна титла. Когато стигнах до четири, вече знаех, че мога да се наричам един от най-великите, защото Джон Хигинс🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 има толкова трофея. Всичко над четири те поставя в една фантастична компания. 🙏Моето оръжие е спортното дълголетие. Влизам и излизам от форма, а и понякога мозъкът ми се разсейва с всякакви неща. Но после пак се концентрирам и все още обичам играта, опитвам се да победя, както направих и на този турнир. Когато тренираш 5-6 часа на ден, го правиш, защото искаш да свикнеш да изпълняваш ударите, за да можеш да го правиш под напрежение.💪 Кайрън е топ играч и постоянно се подобрява. Има глад за успехи и вярва в себе си. Рано или късно ще спечели. Ще стане световен шампион. Той е несравнимо по-добър от всички други на неговата възраст и винаги иска да вдига още летвата”, каза О’Съливан.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html