петък, 19 април 2024 г.

Джамбазки иска казарма, но той самият е избягал от нея

Ангел Джамбазки.

След като в петък Бойко Борисов предложи свикване на Велико народно събрание с цел писане на нова Конституция, ВМРО веднага предложиха 6 точки, които да бъдат вкарани във върховния държавен закон.

Една от тях е връщането на казармата, която щяла да пребори „джендър идеологията“.

За да коментира идеите на партията си, Ангел Джамбазки гостува на bTV. Там обаче стана малко неудобно, след като се разбра, че самият той 12 години е бягал от служба в казармата.

Според него, наборната военна служба се налага поради геополитически причини и полезното ѝ влияние върху младите мъже и жени. Водещата парира евродепутата с въпрос дали той е служил. Отговорът беше „не“.

Причината – бил е студент цели 10 години. Семестриално – 12, от 1998 до 2010 г. Въпреки това не е успял да намери нужното време, за да служи на държавата си като войник. Все давал служебни бележки пред наборната комисия, че е студент.

„Защо не прекъснахте, за да изпълните дълга си към отечеството?“, пита водещата, на което патриотът отговаря:

„Добре, че не прекъснах, защото правото трудно се завършва, ако си го прекъснал веднъж“, след което бърза да добави: „Но не се безпокойте за моята подготовка. Тя е достатъчно добра за всяка ситуация“.

Той поиска да смени неудобната тема, но водещата го прекъсна: „Важна тема е, когато човек лобира за въвеждането на наборната служба, а той самият не е минал през нея“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html